Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.



 
ΦόρουμLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση

 

 Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι , δευτέρα 21 Φεβρουαρίου

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
9@noS

9@noS


Posts : 26
Join date : 23/10/2010

Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι , δευτέρα 21 Φεβρουαρίου Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι , δευτέρα 21 Φεβρουαρίου   Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι , δευτέρα 21 Φεβρουαρίου Empty19/2/2011, 20:33

Η κινηματογραφική ομάδα, μετά την ολοκλήρωση των προβολών του Ιανουαρίου και αρχών Φεβρουαρίου μέσω της ψηφοφορίας που διεξήχθει, συνεχίζει με την ταινία: " Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι", του 2006 σε σκηνοθεσία Κεν Λόουτς.

Υπόθεση: Ο «Ανεμος χορεύει το κριθάρι» είναι μια ιστορία, που μπλέκει το πολιτικό και το εθνικό στοιχείο με το προσωπικό, καθώς οι ήρωες είναι δύο αδέλφια, τα οποία είναι από τους επικεφαλής της ιρλανδικής επανάστασης. Ο Ντέμιαν, που έχει σπουδάσει γιατρός, ετοιμάζεται να εγκατασταθεί στο Λονδίνο για να δουλέψει σε νοσοκομείο. Ομως, η βία των βρετανικών δυνάμεων κατοχής τον κάνει να αναθεωρήσει και να αποφασίσει να μείνει και να πολεμήσει για την ανεξαρτησία μαζί με τον αδελφό του, τον συνειδητοποιημένο αγωνιστή Τέντι. Ο αγώνας των αδελφών θα φέρει αποτέλεσμα και ο Γουίνστον Τσόρτσιλ θα φτάσει στο σημείο να διαπραγματευθεί με τον ηγέτη των Ιρλανδών Μάικλ Κόλινς. Ομως πόσο ικανοποιητική θα είναι η συμφωνία που προσφέρει μερική αυτονομία; Εκείνο το σημείο θα πυροδοτήσει νέες αντιθέσεις και έναν εμφύλιο πόλεμο και θα επηρεάσει και τη σχέση των δύο αδελφών, οι οποίοι από σύντροφοι θα γίνουν εχθροί και αντίπαλοι. Ολόκληρη η κινηματογραφική καριέρα του Λόουτς στρέφεται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Το ίδιο κάνει και στο «Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι» με ιδιαίτερη προσοχή στην κινηματογράφηση και την ανασύσταση της εποχής. Στις ταινίες του Λόουτς συνήθως προσέχει κανείς μόνο το ιδεολογικό μέρος, όμως με αυτή τη δουλειά, ένα σενάριο που διαδραματίζεται στη δεκαετία του '20, ο Λόουτς δείχνει ότι ξέρει να στήσει καλά και μια ταινία σε περιβάλλον διαφορετικής εποχής, με ένα εξαιρετικό δίδυμο πρωταγωνιστών (Κίλιαν Μέρφι, Πάντραϊκ Ντελάνεϊ).

Η ταινία βραβεύτηκε με το χρυσό φοίνικα στις Κάννες.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Ο άνεμος χορεύει το κριθάρι , δευτέρα 21 Φεβρουαρίου
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου
» Καθαρά Δευτέρα
» Θα χυθεί αίμα την Δευτέρα 30/04
» "Waking Life", Δευτέρα 28/11
» City of God (2002), Δευτέρα 13/02

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: Κινηματογραφική Ομάδα :: Ψηφοφορία/Ανακοινώσεις-
Μετάβαση σε: