Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.



 
ΦόρουμLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση

 

 Βολές εναντίων της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησεις των μεταναστών

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Fatalinha




Posts : 17
Join date : 19/11/2010

Βολές εναντίων της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησεις των μεταναστών Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Βολές εναντίων της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησεις των μεταναστών   Βολές εναντίων της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησεις των μεταναστών Empty17/3/2011, 05:25

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης (CPT) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την Ελλάδα. Για ακόμα μία φορά.

Ο αρμόδιος εισηγητής της Συνέλευσης του Οργανισμού για τα βασανιστήρια και την κακομεταχείριση, Ζαν-Σαρλ Γκαρντέτο, εξωθεί τις ελληνικές αρχές να συμμορφωθούν με τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορούν την κράτηση των παράνομων μεταναστών καθώς και των φυλακισμένων. ''Όταν η CPT αναγκάζεται να κάνει δημόσια δήλωση εναντίων μιας χώρας, σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Είναι η έκτη παρατήρηση που γίνεται στην Ελλάδα σε διάστημα 20 ετών'', επισημαίνει ο Γκαρντέτο.
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι η CPT είχε πρώτη επικρίνει την Ελλάδα για τις κακές συνθήκες κράτησης μεταναστών και κρατουμένων το 1997, καθώς και στο ότι, οι σχετικές συστάσεις της Επιτροπής προς την Ελλάδα, κατά το 2005, 2006, 2007 και το 2009 αγνοήθηκαν, ο εισηγητής της Συνέλευσης του Οργανισμού για τα βασανιστήρια, υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να λάβει άμεσα μέτρα, για την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όλων εκείνων, που για διαφορετικούς λόγους, στερούνται της ελευθερίας τους.

Πηγή: http://assembly.coe.int/ASP/NewsManager/EMB_NewsManagerView.asp?ID=6449&L=2
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Βολές εναντίων της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησεις των μεταναστών
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
 :: Διάφορα :: Κοινωνικά/Πολιτικά-
Μετάβαση σε: